Buddy for Balance ™

follow Marleen

Begin december 2015 heb ik contact opgenomen met Patrick van Buddy for Balance. Ik was in september verhuisd naar Rotterdam, en had het ‘op zoek gaan naar een nieuwe sportschool’ al veel te lang uitgesteld. Ik had letterlijk een half jaar stil gezeten. Ik heb veel overgewicht (135 kg bij 1.80 m) en er kwam alleen maar bij.

Ik was het zat! Mijn wake-up call was denk ik een reisje naar Rome waarbij ik in het vliegtuig de riem op standje maximaal moest zetten en zelfs toen de riem met moeite dicht kreeg. Ik kon het niet meer verder uit de hand laten lopen. Maar als ik eerlijk ben kreeg ik natuurlijk dagelijks wake-up calls van mijn lichaam en omgeving. De broek die niet meer past, de halve kledingkast die niet meer past, hijgend bovenaan de trap, ongemakkelijk in de trein zitten als er iemand naast je komt zitten, constant moe en futloos. Maar je verlegt je eigen grenzen constant. Nu niet meer. Tijd voor actie!

 

22 feb 2016.

IMG_4813Ik had met Patrick en Harold afgesproken voor de intake op de Maasstad locatie. Ik had al een paar andere sportscholen en personal training opties bekeken, en zelfs al ergens anders een intake gedaan, maar ik voelde me daar vreselijk ongemakkelijk! Ik was dus een beetje huiverig voor deze intake, maar ik voelde me meteen op mijn gemak. Een fijn gesprek, geen oordelen, vertellen waar het op staat en samen plannen maken hoe ik mijn doelen kan bereiken.

Ik ben begonnen met eens per week een bootcamp en 1 à 2 keer in de week personal training met Harold of Patrick.

Sinds halverwege januari 2016 ben ik ook begonnen met de hardlooptraining.

De afwisseling die erin zit is voor mij top! Dat houdt het voor mij uitdagend. Ik kon het me moeilijk voorstellen, maar ik ben het sporten echt leuk gaan vinden en vind het moeilijk om een dag niet te sporten…

Na twee weken merkte ik al duidelijk resultaat. Oefeningen die ik eerst niet kon, of niet kon volhouden, die nu ineens wel lukken.

M’n hartslag (want je wordt goed in de gaten gehouden!) die 20 slagen lager ligt bij dezelfde inspanning van een paar weken terug.

Ik had in het begin meer moeite met het eten, maar na een week of drie kreeg ik zoveel positieve energie van het sporten dat dat me motivatie gaf om ook de voeding goed aan te pakken.

Vanaf dat moment vliegen de kilo’s eraf en belangrijker nog: ik zit nu al heerlijk in m’n vel en zie in de spiegel ook resultaat.

Ik was even bang dat dit weer een tijdelijke bevlieging zou zijn. Dat heb ik als echte jojo’er wel vaker gezien: het gaat een maandje top, en daarna merk ik dat de motivatie weer weg zakt. Maar het voelt nu anders. Patrick en Harold staan achter me als een huis. Zo heb ik bijvoorbeeld met Harold de afspraak dat ik ’n appje stuur als ik in de verleiding ben om te snoepen. Het helpt echt! Ik ben 10 weken onderweg, 13 kilo en heel wat centimeters kwijt, en still going strong!

Ik voel me goed, fit, mooi, trots… We gaan dus lekker door!

2 maanden verder. En still going strong. De kilo’s en centimeters vliegen er nog steeds af. Vandaag weer gewogen na mn Personal Training met Patrick en Harold. IMG_6021Er is nu in 4 maanden in totaal 26 kilo af! De weegschaal geeft 109 kilo aan. Wow! Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. En t gaat ook met een gemak waar ik echt zelf van sta te kijken. Na talloze afvalpogingen lijk ik nu eindelijk de goede weg te zijn ingeslagen.

Ik heb nog steeds heel veel plezier in het sporten.
Ik doe op maandag en donderdag de bootcamp, op woensdag en zaterdag PT, en 1 keer tussendoor zelf een rondje hardlopen. Ja, dat is best pittig, maar door de afwisseling in de trainingen is het goed vol te houden.
Ik merk dat mijn lichaam sterker wordt, dat mijn conditie skyrocket en ondanks een lastige knie ben ik vooralsnog vrij van blessures gebleven.

Wat betreft voeding gaat het goed in de zin van de goede en gezonde keuzes maken, en het snoepen laten. Ja, af en toe heb ik een zwak moment, en ja, soms geef ik toe aan die verleiding, maar dan zorg ik wel dat ik het beperk, en daarna gewoon weer strak in het gareel ga. En als ik merk dat ik het daar moeilijk mee heb, app ik Harold. Vaak is alleen die afleiding al genoeg om mn gedachte van dat eten af te brengen.
Wel merk ik dat t plannen van mn voeding soms in de slop raakt. Dan ga ik de deur uit zonder mn lunch bijvoorbeeld, en moet ik s middags wat gaan halen. De keuze is dan toch wat beperkter, en er liggen dan vaak ook verleidingen op de loer. Gelukkig voel ik me sterk en heb ik in de afgelopen jaren geleerd hoe wat en waar je dan toch een gezonde keuze kan maken, maar fijn is het niet. Dat is dus zeker een aandachtspuntje voor de komende weken.

Ik begin me ook een beetje zorgen te maken over het bekende fenomeen ‘losse huid’. Vooral de huid op mijn buik heeft veel te lijden gehad de afgelopen 20 jaar. Maar helaas heb je daar weinig invloed op. Het is afwachten of dat zichzelf nog kan herstellen.

Over 3 weken ga ik ook mee met de Health Holiday op Ibiza. Ik ga voor de volledige Buddy for Balance experience :-D. Man, wat heb ik daar zin in! Heerlijk op vakantie naar de zon, maar wel met veel beweging en sport en gezonde voeding. Precies wat ik nodig heb!

Mijn volgende doel is om snel weer twee cijfertjes op de weegschaal te krijgen! Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!