Buddy for Balance ™

Patrick


teamleden Buddy for Balance, vlnr Patrick, Arienne, Lex en Emiel

teamleden Buddy for Balance, vlnr Patrick, Arienne, Lex en Emiel

Mijn naam is Patrick (op de foto links), geboren in Rotterdam en woonachtig in Den Haag-Rijswijk.

Als oprichter van Buddy for Balance en personal vitality coach weet ik als geen ander hoe het is om overgewicht te hebben en hoe moeilijk het afvallen en vooral op gewicht blijven kan zijn. Als jong-volwassene ben ik altijd zeer actief geweest in de sportwereld. Zo heb ik op landelijk niveau gevoetbald en heb ik jarenlang fanatiek aan fitness gedaan. In de jaren daarna heb ik jarenlang te kampen gehad met het jojo-effect en overgewicht en ben ik diverse keren vele kilo’s afgevallen om ze vervolgens binnen een aantal maanden weer aan te komen.

Tijdens mijn studie orthopedagogiek leerde ik o.a. uit de verslavingszorg en de diverse gedragsstoornissen hoe een denkpatroon het gedrag beinvloed. Ik ontwikkelde een methodiek, die ik allereerst op mezelf heb heb toegepast. Het bleek relatief eenvoudig om uiteindelijk ruim 30 kilo in 8 maanden af te vallen en op gewicht te blijven. Dit alles zonder uithongering, uitputting of omstreden pillen. Ik heb de balans gevonden tussen (lekker) eten en bewegen, oftewel een gezonde leefstijl en evenwichtig patroon. Ik herken als geen ander frustratie door overgewicht en overtollig vet. Ik ben nooit een loper geweest, maar sinds bij mij de knop om is ren ik ook regelmatig de 10km en heb ik marathon van New York uitgelopen. Ook ben ik geen diabetes patiënt meer, puur door gezonder te leven. Zo kan ik nu ‘alles’ eten en toch moeiteloos op mijn ideaalgewicht blijven.

Mijn persoonlijke ervaring, in combinatie met mijn opleiding en bijscholing op het gebied van voeding en beweging en mijn jarenlange ervaring als pedagogisch hulpverlener in een klinische setting (waar ik ook als personal fitness trainer en groepstrainer ben ingezet) hebben mij geïnspireerd en doen besluiten om al mijn kennis en ervaring  tegen een betaalbare prijs voor iedereen beschikbaar te stellen en te delen met anderen zodat ook zij “de knop” kunnen vinden om hun ideaalgewicht te behalen èn te behouden. Jouw vitaliteit is mijn prioriteit. Ik maak er graag werk van om van jouw vitaliteit JOUW prioriteit te maken. Ik ben dan ook graag jouw personal buddy for balance.