Buddy for Balance ™

Massagestudio Rijswijk

Patrick is oprichter van Buddy for Balance en medeoprichter van Massagestudio Rijswijk als onderdeel van Centrum Pro Vitaliteit, samenwerkende specialisten voor vitaliteit. Massagestudio Rijswijk is gevestigd in de Schoolstraat 38 te Rijswijk.

Voor het boeken van een massage (a.s. sportmassage, ontspanningsmassage, stoelmassage, triggerpoint behandeling) kunt u gebruik maken van de online boekingsfaciliteit (minimaal 24 uur van tevoren). Wilt u weten of er vandaag (of binnen 24 uur) nog een plekje vrij is, bel op whatsapp dan  even naar 06-24836555.

www.massagestudiorijswijk.nl

Eerst maar even een groot misverstand uit de wereld helpen. Een sportmassage is niet alleen voor sporters.

De sportmassage van Massagestudio Rijswijk is uitermate heilzaam bij nek-rug-schouderklachten, stijve onderrug, zware benen, spierpijn, hoofdpijn, afvoeren van afvalstoffen, verkorten van hersteltijd na training  e.d.

Een sportmassage dringt door tot de diepere lagen van de spieren waardoor er na de massage direct meer ontspanning en flexibiliteit wordt ervaren.

De massage grepen die gebruikt worden voor de ontspanningsmassage zijn vrijwel dezelfde als die van de sportmassage met het verschil dat er minder tot geen gebruik wordt gemaakt van frictie en triggerpoints en juist iets meer van de mildere massagetechnieken. Hierdoor komt lichaam en geest volledig tot ontspanning en ervaart u tijdens en na de massage totale ontspanning, meer flexibiliteit en een betere doorbloeding van de spieren.

EMS staat voor Electric Muscle Stimulans.

Er zijn een aantal spieren in ons lichaam die zelfs met een sportmassage niet optimaal kunnen worden aangepakt. Met name voor deze groep spieren (waaronder de onderrug) adviseren wij een sportmassage in combinatie met EMS.

Het kneden van de onderrug is vanwege de structuur niet mogelijk, maar door EMS wordt de onderrug toch heel specifiek passief geactiveerd. Deze methode wordt vaak toegepast bij pijnklachten of ter ontspanning van de onderrug.

 

De therapeutische werking van infrarood (lamp op deken) in combinatie met de massage van Massagestudio Rijswijk zorgen voor een intensieve ontspanning van spieren en optimale afvoer van afvalstoffen. Tevens is de werking van infrarood positief als het gaat om het verminderen van reumatische aandoeningen.

 

Het woord ‘trigger’ uit triggerpoint komt voort uit het gegeven dat triggerpoints vaak symptomen (bijv. pijn) produceren die elders gelegen zijn dan waar het triggerpoint zich bevindt. Deze uitstralende of afgeleide sensatie, wordt ‘referred pain’ genoemd. Zo is een triggerpoint in de monnikskapspier (m. trapezius) vaak de bron van hoofdpijn. Een triggerpoint behandeling wordt vaak als stevig en soms zelfs als pijnlijk ervaren maar het resultaat is daarna absolute verlichting van klachten. Triggerpoint behandelingen worden altijd gecombineerd met sportmassagetechnieken voor het actief afvoeren van afvalstoffen.

 

Een hot stone massage is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen worden gebruikt om te masseren en op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst.

De hotstone massage is het meest effectief in combinatie met een sportmassage, vandaar dat alleen deze combi bij ons te boeken is.

ACRT staat voor Air Compression Recovery Therapie.

Een weldaad voor vermoeide, overbelaste of zware benen en hierdoor dus ook bij uitstek geschikt voor wielrenners en hardlopers en mensen die tijdens hun werk veel staan of lopen.

Deze behandeling is het meest effectief in combinatie met een sportmassage, vandaar dat deze behandeling alleen in combinatie met een sportmassage wordt aangeboden.